Polymerkurs på KTH 21-22 Nov 2018

Effektiv användning av termisk analys för att studera polymera material

 

”Lär dig mer om de vanligaste polymer-applikationerna samt nya innovationer, med fokus på teknikerna DSC, TGA, TMA och DMA”

 

Fredrik Einarsson, Einar B2B och professor Ulf Gedde, KTH Polymerteknologi bjuder in dig till en 1 ½ – dagskurs på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, den 21 och 22 November 2018.

Kursen vänder sig till dig som jobbar med polymerer och som vill lära dig mer om de mest typiska applikationerna och de mätfel som kan uppstå i samband med dessa analyser. Vi kommer också att lära dig mer om de senaste rönen, både inom termiska mättekniker och polymera material. Praktiska moment inkluderas (hur du kör prover) samt att vi går på djupet när det gäller evaluering av kurvor. Ta gärna med dina egna funderingar, frågor och resultat så tittar vi närmare på dessa.

 

Program den 21 November med start 0900 och avslut ca 1600

– Mätprinciper och grundteori för DSC, TGA, TMA och DMA

– Termiska applikationer inom termoplaster, med exempel och tips

– Termiska applikationer inom härdplaster och gummimaterial, exempel och tips

– Evaluering av resultat, vad är det vi ser? Vi lär dig tolka vad som är vad.

 

Program den 22 November med start 0830 och avslut 1230

-Delad grupp: Grupp 1: Praktiska moment, analys av prover i DSC eller TGA. Grupp 2: Egna frågor och undringar, byte efter halva tiden.

– Quiz inom kurv-utvärdering och mättekniker

 

Efter kursen erhåller du ett signerat kursintyg och som dokumentation, de presentationer som använts. Fika och lunch båda dagarna ingår.

 

Kursen hålls på Kungliga Tekniska Högskolan, Fiber- och Polymerteknologi, Teknikringen 56.

Avgift 5900 SEK per deltagare, som faktureras i förskott, med konferensmiddag 6850 SEK.

Begränsat antal deltagare – Anmäl dig på fredrik@einarb2b.se

 

Föreläsare är Fredrik Einarsson, konsult med eget bolag, Einar B2B och professor Ulf Gedde, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

 

Extremt välkomna!

Fredrik och Ulf

 

 

 

PS Skriv gärna vilken teknik (DSC, TGA, TMA eller DMA) du är mest intresserad av, samt vilken typ av polymera material som du vill ha fokus på. DS

Kommentera